Αρχική Σελίδα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση

12 Δεκεμβρίου 2017

Το στίγμα της ψυχικής ασθένειας

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Μακριδάκη

Στα δυο προηγούμενα άρθρα σχετικά με την Ψυχική Υγεία είδαμε κάποια στατιστικά για την ψυχική υγεία παγκοσμίως αλλά και ειδικότερα για την χώρα μας καθώς και τον τρόπο και τη δύναμη που έχουν τα μέσα μαζικής επιρροής όπως ο κινηματογράφος στο να προωθούν λανθασμένα μηνύματα τις περισσότερες φορές για την ψυχική υγεία.

Περισσότερα...
Η Ψυχική Υγεία σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2017

Η Ψυχική Υγεία σήμερα

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Μακριδάκη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ψυχικές διαταραχές. Τα 300 εκατομμύρια ζουν με κατάθλιψη.

Περισσότερα...
Η προβολή της ψυχικής υγείας μέσα από τον κινηματογράφο 29 Νοεμβρίου 2017

Η προβολή της ψυχικής υγείας μέσα από τον κινηματογράφο

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Μακριδάκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, θα αφιερώσουμε το μήνα εξετάζοντας την σημερινή κατάσταση στην ψυχική υγεία, τις απόψεις του κόσμου και το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια καθώς και το πως μπορούμε να συνδράμουμε για να εξαλειφτεί. Ας ξεκινήσουμε με μια αναδρομή στο πως η 7η τέχνη έχει απεικονίσει και έχει επηρεάσει τη γνώμη του κοινού για τις ψυχικές νόσους κατά καιρούς.

Περισσότερα...
Υιοθεσία - Μία πράξη αγάπης 28 Νοεμβρίου 2017

Υιοθεσία - Μία πράξη αγάπης

Από την Κοινωνική Λειτουργό του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Γούζιου

Η υιοθεσία είναι νομικά κατοχυρωμένη εναλλακτική μορφή οικογένειας που επικεντρώνεται στην προστασία των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του παιδιού, που δε μπορεί να ζήσει με τη φυσική του οικογένεια είτε γιατί αυτή δεν υπάρχει, είτε γιατί η μητέρα του αρνείται ή αδυνατεί να το κρατήσει μαζί της, όπως π.χ. σε περιπτώσεις παιδιών εκτός γάμου. (Σταθόπουλος, 2005).

Περισσότερα...
Πως να διαχειριζόμαστε τις αλλαγές στον εργασιακό χώρο μας 09 Νοεμβρίου 2017

Πως να διαχειριζόμαστε τις αλλαγές στον εργασιακό χώρο μας

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Καλαμάτας» Εύη Τσικρικού

Το παλαιότερο και ισχυρότερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι ο φόβος και το παλαιότερο και ισχυρότερο είδος φόβου είναι ο φόβος του άγνωστου. - Η. Ρ. Lovecraft

Περισσότερα...
Ο Φόβος του Θανάτου στην Τρίτη Ηλικία 07 Νοεμβρίου 2017

Ο Φόβος του Θανάτου στην Τρίτη Ηλικία

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Μακριδάκη

Ο φόβος του θανάτου είναι παρόν σε όλες της ηλικίες, είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση. Η φυσική φθορά του σώματος και πνεύματος που ονομάζουμε γήρανση μας φέρνει πιο κοντά στο αναπόφευκτο. Ερχόμενοι σε επαφή με την τρωτότητα μας, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κύκλος της ζωής ολοκληρώνεται.

Περισσότερα...
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος