Αρχική Σελίδα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Άρθρα

29 Νοεμβρίου 2017

Η προβολή της ψυχικής υγείας μέσα από τον κινηματογράφο

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Μακριδάκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, θα αφιερώσουμε το μήνα εξετάζοντας την σημερινή κατάσταση στην ψυχική υγεία, τις απόψεις του κόσμου και το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια καθώς και το πως μπορούμε να συνδράμουμε για να εξαλειφτεί. Ας ξεκινήσουμε με μια αναδρομή στο πως η 7η τέχνη έχει απεικονίσει και έχει επηρεάσει τη γνώμη του κοινού για τις ψυχικές νόσους κατά καιρούς.

Περισσότερα...
Πως να διαχειριζόμαστε τις αλλαγές στον εργασιακό χώρο μας 09 Νοεμβρίου 2017

Πως να διαχειριζόμαστε τις αλλαγές στον εργασιακό χώρο μας

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Καλαμάτας» Εύη Τσικρικού

Το παλαιότερο και ισχυρότερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι ο φόβος και το παλαιότερο και ισχυρότερο είδος φόβου είναι ο φόβος του άγνωστου. - Η. Ρ. Lovecraft

Περισσότερα...
Ο Φόβος του Θανάτου στην Τρίτη Ηλικία 07 Νοεμβρίου 2017

Ο Φόβος του Θανάτου στην Τρίτη Ηλικία

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Μακριδάκη

Ο φόβος του θανάτου είναι παρόν σε όλες της ηλικίες, είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση. Η φυσική φθορά του σώματος και πνεύματος που ονομάζουμε γήρανση μας φέρνει πιο κοντά στο αναπόφευκτο. Ερχόμενοι σε επαφή με την τρωτότητα μας, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κύκλος της ζωής ολοκληρώνεται.

Περισσότερα...
Πως διαχειριζόμαστε τις αλλαγές στην προσωπική μας ζωή; 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πως διαχειριζόμαστε τις αλλαγές στην προσωπική μας ζωή;

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Καλαμάτας» Εύη Τσικρικού

Είναι γεγονός ότι δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στις σχέσεις, δηλαδή ποιους θα προτιμήσουμε να βγούμε ραντεβού, εάν το timing είναι το σωστό, εάν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας κ.ο.κ. Για αυτό τον λόγο, τις περισσότερες φορές που εκδηλώνουμε την επιθυμία μας να έρθει μία αλλαγή ή ανατροπή στην ζωή μας, αναφερόμαστε στην προσωπική μας ζωή.

Περισσότερα...
Η προσαρμογή των γονέων απέναντι στην αναπηρία του παιδιού τους 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η προσαρμογή των γονέων απέναντι στην αναπηρία του παιδιού τους

Από την Κοινωνική Λειτουργό του «Θάλπος Αττικής» Μαρία Γούζιου

Η γέννηση ενός παιδιού είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες στιγμές που μπορεί να βιώσει το ζευγάρι, καθώς βλέπει ότι ο γάμος του ολοκληρώνεται με τη δημιουργία της οικογένειας. Στο πρόσωπο του νέου μέλους της οικογένειας αποτυπώνονται όλα τα όνειρα και οι επιθυμίες των γονέων του. Η απόκτηση όμως ενός παιδιού με αναπηρίες προκαλεί στους γονείς πολλά και διαφορετικά συναισθήματα που είναι συχνά πολύ έντονα, συγκεχυμένα και αντικρουόμενα.

Περισσότερα...
Όλοι επιζητούμε μία αλλαγή στην ζωή μας. Ή μήπως όχι; 06 Σεπτεμβρίου 2017

Όλοι επιζητούμε μία αλλαγή στην ζωή μας. Ή μήπως όχι;

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Ι» Εύη Τσικρικού

Όλοι λέμε, συνεχώς, ότι χρειαζόμαστε να επέλθει μία αλλαγή στην ζωή μας, ότι χρειαζόμαστε μία ανανέωση για να νιώσουμε καλύτερα, να ξεφύγουμε από την ρουτίνα.

Περισσότερα...
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος