Αρχική Σελίδα Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Άρθρα

26 Ιουλίου 2017

Τι είναι η Επιλόχειος Κατάθλιψη

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος ΙΙ» Μαρία Μακριδάκη

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε τις πιθανές αλλαγές μέσα στο ζευγάρι που περιμένει παιδί, σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε ένα πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί και να προκαλέσει δυσκολίες στο ζευγάρι που είναι πλέον νέοι γονείς.

Περισσότερα...
Το άγχος στην εργασία 26 Ιουλίου 2017

Το άγχος στην εργασία

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Ι» Εύη Τσικρικού

Όλοι όσοι έχουν βρεθεί να κατέχουν εργασιακή θέση, κάποια στιγμή, ένιωσαν την πίεση του άγχους που σχετίζεται με την εργασία, πόσο μάλλον αυτή την εποχή.

Περισσότερα...
Η Ψυχολογική Κατάσταση κατά την Κύηση 20 Ιουνίου 2017

Η Ψυχολογική Κατάσταση κατά την Κύηση

Aπό την Ψυχολόγο του «Θάλπος ΙΙ» Μαρία Μακριδάκη

Η περίοδος της εγκυμοσύνης φέρνει πολλές αλλαγές σε μια γυναίκα, όχι μόνο σωματικές, αλλά και ψυχολογικές. Όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση, απότομες ορμονικές αλλαγές σε συνδυασμό με περιβαλλοντικά ερεθίσματα αλλά και η προσωπικότητα και ο τρόπο σκέψης της κυοφορούσας αλληλεπιδρούν και δημιουργούν μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση.

Περισσότερα...
Οι συναισθηματικές επιπτώσεις του διαζυγίου στην ψυχική υγεία των συζύγων 08 Ιουνίου 2017

Οι συναισθηματικές επιπτώσεις του διαζυγίου στην ψυχική υγεία των συζύγων

Από την Κοινωνική Λειτουργό του «Θάλπος ΙΙ» Μαρία Γούζιου

Ένα ακόμα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο που συνδέεται με την κρίση της οικογένειας είναι το διαζύγιο. Η αύξηση του αριθμού των διαζυγίων κατά τα τελευταία χρόνια έχει καταστήσει το φαινόμενο αυτό σημαντικό πρόβλημα. Το διαζύγιο έχει ποικίλες επιπτώσεις σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Εδώ, θα αναφερθούν οι σημαντικότερες συναισθηματικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των συζύγων.

Περισσότερα...
Γιατί η προσωπική μας αξία να πηγάζει από τα social media; 07 Ιουνίου 2017

Γιατί η προσωπική μας αξία να πηγάζει από τα social media;

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Ι» Εύη Τσικρικού

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (ή αλλιώς social media) αποτελούν μεγάλο κομμάτι της ζωής μας σήμερα. Κάθε φορά που έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο ή βαριόμαστε, αυτόματα καταφεύγουμε στο κινητό μας τηλέφωνο και χρησιμοποιούμε το Snapchat, το Instagram, το Facebook ή το Twitter.

Περισσότερα...
Συμπεριφορές εκτός Ορίων και Παραβατικότητα 06 Ιουνίου 2017

Συμπεριφορές εκτός Ορίων και Παραβατικότητα

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος ΙΙ» Μαρία Μακριδάκη

Στο προηγούμενο άρθρο εξετάσαμε τη λειτουργικότητα των προσωπικών ορίων και της διεκδικητικότητας. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι από μας παραβιάζουν τα προσωπικά όρια των άλλων, όταν κάποιοι, ίσως στο βωμό της ικανοποίησης των άκρατων «θέλω» τους, δε σέβονται τα «θέλω» και τις ανάγκες των συνανθρώπων τους;

Περισσότερα...
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος