Αρχική Σελίδα Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Άρθρα

20 Ιουνίου 2017

Η Ψυχολογική Κατάσταση κατά την Κύηση

Aπό την Ψυχολόγο του «Θάλπος ΙΙ» Μαρία Μακριδάκη

Η περίοδος της εγκυμοσύνης φέρνει πολλές αλλαγές σε μια γυναίκα, όχι μόνο σωματικές, αλλά και ψυχολογικές. Όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση, απότομες ορμονικές αλλαγές σε συνδυασμό με περιβαλλοντικά ερεθίσματα αλλά και η προσωπικότητα και ο τρόπο σκέψης της κυοφορούσας αλληλεπιδρούν και δημιουργούν μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση.

Περισσότερα...
Οι συναισθηματικές επιπτώσεις του διαζυγίου στην ψυχική υγεία των συζύγων 08 Ιουνίου 2017

Οι συναισθηματικές επιπτώσεις του διαζυγίου στην ψυχική υγεία των συζύγων

Από την Κοινωνική Λειτουργό του «Θάλπος ΙΙ» Μαρία Γούζιου

Ένα ακόμα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο που συνδέεται με την κρίση της οικογένειας είναι το διαζύγιο. Η αύξηση του αριθμού των διαζυγίων κατά τα τελευταία χρόνια έχει καταστήσει το φαινόμενο αυτό σημαντικό πρόβλημα. Το διαζύγιο έχει ποικίλες επιπτώσεις σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Εδώ, θα αναφερθούν οι σημαντικότερες συναισθηματικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των συζύγων.

Περισσότερα...
Γιατί η προσωπική μας αξία να πηγάζει από τα social media; 07 Ιουνίου 2017

Γιατί η προσωπική μας αξία να πηγάζει από τα social media;

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Ι» Εύη Τσικρικού

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (ή αλλιώς social media) αποτελούν μεγάλο κομμάτι της ζωής μας σήμερα. Κάθε φορά που έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο ή βαριόμαστε, αυτόματα καταφεύγουμε στο κινητό μας τηλέφωνο και χρησιμοποιούμε το Snapchat, το Instagram, το Facebook ή το Twitter.

Περισσότερα...
Συμπεριφορές εκτός Ορίων και Παραβατικότητα 06 Ιουνίου 2017

Συμπεριφορές εκτός Ορίων και Παραβατικότητα

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος ΙΙ» Μαρία Μακριδάκη

Στο προηγούμενο άρθρο εξετάσαμε τη λειτουργικότητα των προσωπικών ορίων και της διεκδικητικότητας. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι από μας παραβιάζουν τα προσωπικά όρια των άλλων, όταν κάποιοι, ίσως στο βωμό της ικανοποίησης των άκρατων «θέλω» τους, δε σέβονται τα «θέλω» και τις ανάγκες των συνανθρώπων τους;

Περισσότερα...
Γιατί φοβόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας; 30 Μαΐου 2017

Γιατί φοβόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας;

Από την Ψυχολόγο του «Θάλπος Ι» Εύη Τσικρικού

Ο φόβος της απόρριψης είναι ένας από τους βαθύτερους ανθρώπινους φόβους. Όντας βιολογικά συνδεδεμένοι με την επιθυμία του ανήκειν, φοβόμαστε ότι θα μας αντιμετωπίσουν με κριτική, και δεν θα δεχτούν οι άλλοι τις απόψεις, τις αξίες, τις πεποιθήσεις ή τη συμπεριφορά μας.

Περισσότερα...
Η σχιζοφρένεια από νοσηλευτική ματιά 26 Μαΐου 2017

Η σχιζοφρένεια από νοσηλευτική ματιά

Από την Προΐσταμένη Νοσηλευτών του «Θάλπος ΙΙ» Γεωργία Σαντουρτζόγλου

Η σχιζοφρένεια αποτελεί ψυχική διαταραχή η οποία καθιστά δύσκολο το διαχωρισμό μεταξύ πραγματικών γεγονότων και εμπειριών, τη λογική σκέψη, τη φυσιολογική συμπεριφορά σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την κατατάσσει μέσα στις δέκα νόσους με την σοβαρότερη επιβάρυνση.

Περισσότερα...
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος