Αρχική Σελίδα Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Νέα

16 Φεβρουαρίου 2018

Γιορτάζοντας τις απόκριες στο «Θάλπος Καλαμάτας»

Από την υπεύθυνη δημιουργικής απασχόλησης της Μονάδας «Θάλπος Καλαμάτας» Μαρία Γαϊτανάρου.

Οι Απόκριες τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους, είναι μία ξεχωριστή περίοδος γνωστή για τον εύθυμο χαρακτήρα των εθίμων της με τα μασκαρέματα και τα καρναβάλια. Οι ένοικοι του «Θάλπος Καλαμάτας» βρήκαν και αυτοί με τη σειρά τους έναν πολύ ιδιαίτερο και άκρως δημιουργικό τρόπο να γιορτάσουν τις Απόκριες και να δώσουν μια εύθυμη νότα στην ημέρα τους. Αποφάσισαν λοιπόν, να κατασκευάσουν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες, κατασκοπεύοντας το κόσμο μέσα από αυτές.

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα ζώα της άγριας φύσης, των οποίων τα προσωπάκια ζωγράφισαν πάνω σε ανακυκλώσιμα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης, χρησιμοποιώντας ακρυλικές μπογιές της αρεσκείας τους, πινέλα και προπαντός μπόλικη φαντασία και διάθεση για δημιουργικότητα. Πρόκειται για σύντομη διαδικασία που δεν απαιτεί ούτε εξαιρετικές δεξιότητες ούτε πολύ από το χρόνο μας, πράγμα που την καθιστά εύκολη για όλους, ειδικά για γονείς και παιδιά που αναζητούν νέους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης.

Για τα μέλη του «Θάλπος Καλαμάτας», αυτές οι δραστηριότητες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιούν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους, με νέες εμπειρίες και να ανταλλάζουν σκέψεις με τα υπόλοιπα μέλη της Μονάδας. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε πόσο το απόλαυσαν, γι’ αυτό ας μη χρονοτριβούμε και ας πιάσουμε όλοι πιατάκια και μπογιές, για να πρωτοτυπησούμε στο φετινό καρναβάλι φορώντας τις δικές μας αποκριάτικες μάσκες. 

Περισσότερα...
Χειροποίητα κηροπήγια από ανακυκλώσιμα γυάλινα βαζάκια 09 Φεβρουαρίου 2018

Χειροποίητα κηροπήγια από ανακυκλώσιμα γυάλινα βαζάκια

Από την υπεύθυνη δημιουργικής απασχόλησης της Μονάδας «Θάλπος Καλαμάτας» Μαρία Γαϊτανάρου.

Η δημιουργική απασχόληση είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες που πραγματοποιούν τα μέλη του Θάλπος Καλαμάτας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τον ελεύθερο τους χρόνο με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους. Αυτή τη φορά, έχοντας στη διάθεση τους πολλά χρησιμοποιημένα βαζάκια από μαρμελάδες και άλλα προϊόντα, αποφάσισαν μαζί με την υπεύθυνη Δημιουργικής Απασχόλησης να φτιάξουν τα δικά τους χειροποίητα κηροπήγια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Έχοντας ο καθένας το δικό του σχέδιο κατά νου, σήκωσαν τα μανίκια τους, και άρχισαν να διαλέγουν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν στην καινούργια τους κατασκευή. Για υλικά χρειάστηκαν, γυάλινα βαζάκια οποιουδήποτε μεγέθους που είχαν από τον κάδο ανακύκλωσής, κόλλα ταχείας πήξεως αραιωμένη με νερό, ριζόχαρτα στα χρώματα προτίμησης τους και φυσικά πινέλα.

Για πολλούς από τους ένοικους του «Θάλπος Καλαμάτας», αυτές οι μικρές αλλά με πολλή φαντασία κατασκευές, είναι η ευχάριστη νότα της εβδομάδας τους και ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργικότητας, ο οποίος τους επιτρέπει να ξεφεύγουν από το καθημερινό τους πρόγραμμα.

Η διαδικασία που ακολούθησαν ήταν αρκετά απλή, πράγμα που σημαίνει πως είναι μια καλή ευκαιρία εξάσκησης και για τον καθένα από εμάς. Για αρχή, τοποθέτησαν τα γυάλινα βαζάκια μέσα σε μία λεκάνη, έτσι ώστε να μουλιάσουν αρκετά καλά και να αφαιρέσουν αργότερα τις όποιες ετικέτες ή άλλα υπολείμματα είχαν απομείνει επάνω. Στη συνέχεια η υπεύθυνη εργαστηρίου τους ζήτησε να κόψουν σε ακανόνιστα κομμάτια το ριζόχαρτο σε τρία ή και τέσσερα χρώματα και να τα κολλήσουν με την αραιωμένη κόλλα πάνω στα γυάλινα βαζάκια με τη βοήθεια του πινέλου. Μετά από ένα περίπου εικοσιτετράωρο, αφού είχε στεγνώσει καλά το ριζόχαρτο πάνω στα βαζάκια, τα χειροποίητα κηροπήγια από ανακυκλώσιμα υλικά ήταν έτοιμα να διακοσμήσουν τους χώρους του «Θάλπος Καλαμάτας»

Περισσότερα...
Δημιουργική Κατασκευή | Φωλιές Πουλιών 17 Ιανουαρίου 2018

Δημιουργική Κατασκευή | Φωλιές Πουλιών

Από την Υπεύθυνη Δημιουργικής Απασχόλησης του «Θάλπος Καλαμάτας» Μαρία Γαϊτανάρου

Στο «Θάλπος Καλαμάτας» ο χρόνος για τους ανθρώπους μας είναι ιδιαίτερα δημιουργικός με στόχο να ενισχύεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό η ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση.

Περισσότερα...
Εργοθεραπευτής - Νέα Θέση Εργασίας 09 Ιανουαρίου 2018

Εργοθεραπευτής - Νέα Θέση Εργασίας

Στον ρόλο αυτό, ο υποψήφιος/ η υποψήφια Εργοθεραπευτής είναι υπεύθυνος/η για την εκτέλεση της εργοθεραπευτικής παρέμβασης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για την βελτίωση απαραίτητων δεξιοτήτων στην καθημερινότητα των ενοίκων καθώς, και για την αξιολόγηση τους. Ο Εργοθεραπευτής λογοδοτεί στον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

Περισσότερα...
Communications Specialist - Νέα Θέση Εργασίας 09 Ιανουαρίου 2018

Communications Specialist - Νέα Θέση Εργασίας

Στον ρόλο αυτό, ο υποψήφιος/υποψήφια θα είναι υπεύθυνος/η για την ανάπτυξη, τον συντονισμό και την άριστη εκτέλεση όλων των επικοινωνιακών δραστηριοτήτων του Φορέα «Αθηνά-Κοινωνική Μέριμνα», σε όλο το φάσμα του digital και των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος απαιτεί:

Περισσότερα...
Το Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι του «Θάλπος Καλαμάτας» 18 Δεκεμβρίου 2017

Το Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι του «Θάλπος Καλαμάτας»

Από την Υπεύθυνη Δημιουργικής Απασχόλησης του «Θάλπος Καλαμάτας», Μαρία Γαϊτανάρου

Το παραμύθι αυτό δεν ξεκινάει όπως όλα τα άλλα. Εδώ, το «μια φορά κι έναν καιρό» μοιάζει παράταιρο, αφού το δικό μας παραμύθι πήρε «σάρκα και οστά» ή μάλλον «κήπο και στέγη» πριν μερικά χρόνια στα προάστια της πανέμορφης Καλαμάτας.

Περισσότερα...
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος