Αρχική Σελίδα Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
Ήρθαν οι Απόκριες στο «Θάλπος Ι»

Ήρθαν οι Απόκριες στο «Θάλπος Ι»

Από την Ειδική Θεραπεύτρια του «Θάλπος Ι» Μαρία Γαΐτανάρου

Οι Απόκριες βρίσκονται για άλλη μια χρονιά στο προσκήνιο της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Ι», αφού στο εργαστήρι της επικρατεί έντονος ενθουσιασμός, ευθυμία, δημιουργικότητα, συναισθήματα χαράς και γλεντιού.

Τα άτομα που απαρτίζουμε τη Μονάδα φτιάχνουμε αποκριάτικες μάσκες με καθημερινά υλικά και τις εμπλουτίζουμε ανάλογα με την επιθυμία και την ανάγκη του καθενός. Βέβαια, η κατασκευή δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αντιθέτως, λειτουργεί ως όχημα για να αναβιώσουμε στοιχεία της παιδικότητάς μας και να προκαλέσουμε τη φαντασίας μας. Έτσι, φανερώνονται όμορφα μονοπάτια που οδηγούν στην ενίσχυση της μεταξύ μας επικοινωνίας.

Λυτρωτικά λειτουργεί η κατασκευή με τα χέρια, καθώς αφυπνίζει την αυτογνωσία μας. Φωτίζονται κρυμμένες πτυχές του εσωτερικού μας κόσμου, ενώ όλοι μαζί αισθανόμαστε η ομάδα του «Θάλπος», ίσως όπως εκείνες που παίρνουν μέρος στο παιχνίδι του καρναβαλιού.

Η διακόσμηση της κάθε μάσκας είναι προσωπική και ιδιαίτερη. Πολύχρωμες ζωγραφιές, κουμπιά, χάντρες άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες, δαντέλες και κάθε λογής ανακυκλώσιμα υλικά στολίζουν τις γύψινες μάσκες που έχουν πάρει τη μορφή των ειδικών καλουπιών. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Για όσους αγαπάμε τις Απόκριες, αυτές οι μέρες αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για αυθορμητισμό, παιχνίδι, δημιουργία, κέφι, χορό και τραγούδι. Χωρίς τύψεις και ενοχές.

Δίνεται στον καθένα μας η ευκαιρία να εξερευνήσει με ασφάλεια ίσως μια διαφορετική πλευρά του εαυτού του και να «υποδυθεί» για λίγο έναν ασυνήθιστο για εκείνον ρόλο.

Καλές Απόκριες!