top
Image Alt

Οι άνθρωποι του οργανισμού -with images-

Εργαζόμαστε για τον άνθρωπο

Στον ATHENA Organization εργαζόμαστε για το κοινό καλό μέσα από το σύστημα αξιών μας που υποστηρίζει την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο μας. Η κύρια αξία που διέπει κάθε μας ενέργεια είναι η συλλογικότητα με σκοπό την κινητοποίηση και ενεργοποίηση της δυναμικής της ελληνικής κοινωνίας.

Γνωρίστε μας!

a
ΑΘΗΝΑ ΠΑΣΣΙΟΥ
Πρόεδρος

Δημιουργούμε για το κοινό καλό!

Η Αθηνά Πάσσιου είναι Νομικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχαναλυτική και με σημαντικό κοινωνικό έργο τα τελευταία 15 χρόνια. Πρόεδρος του οργανισμού Θάλπος-Ψυχική Υγεία από το 2005, αποτέλεσε πρωτοπόρος στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση  στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας την ίδρυση, την οργάνωση και την λειτουργία δύο Μονάδων Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και επανένταξη ατόμων με ψυχικές διαταραχές, καθώς και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με το Ελληνικό Μεταρρυθμιστικό Πλαίσιο Ψυχικής Υγείας του Προγράμματος «Ψυχαργώς» και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Από το 2007 έως και σήμερα, έχει ηγηθεί σε έξι ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα στον χώρο της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της απασχόλησης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας με σκοπό την υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων, ενώ μεταξύ άλλων, από το 2007 έως το 2010, διετέλεσε Υπεύθυνη Επικοινωνίας και εν συνεχεία Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και του Εφήβου της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα και με εφόδιο την πολυετή εμπειρία της στη Κοινωνία Πολιτών, το 2018 προχώρησε στην ίδρυση του ATHENA Organization έχοντας ως όραμα να εμπνεύσει, να δημιουργήσει και να ενεργοποιήσει τη δύναμη του ανθρώπου, της συνεργασίας και της συλλογικότητας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το καινοτόμο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «People for People” του ATHENA επιδιώκει τη δημιουργία ενός δυναμικού κόμβου γνώσης, συνεργασίας και δράσης που δίνει την ευκαιρία και το βήμα σε κάθε κοινωνικό φορέα να αναλάβει δράση με στόχο την πρόοδο και ευημερία των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα.

Η Αθηνά Πάσσιου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακός απόφοιτος του Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου του Berkeley School of Law, University of California και μεταπτυχιακός απόφοιτος Ψυχοαναλυτικών Σπουδών του University of Sheffield.

Ο Γιάννης είναι Ειδικός Παθολόγος. Η εμπειρία του είναι πολυετής και πολυδιάστατη από σημαντικά εκπαιδευτικά και ιατρικά κέντρα όπως στο Τμήμα Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Lublin στην Πολωνία, στα Τμήματα Παθολογίας, Παιδιατρικής, Χειρουργικής, Γυναικολογίας, Μικροβιολογίας και Εκτάκτων Περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Εσωτερικής

Παθολογίας, καθώς και στο Εργαστήριο Ανοσολογίας και Έρευνας Ηπατικών και Γαστρεντερολογικών Διαταραχών και Παθήσεων.

Από το 2017, αποτελεί μέλος της οικογένειας της Μονάδας «Θάλπος Αττικής», όπου είναι υπεύθυνος για την ιατρική παρακολούθηση των ενοίκων σε επίπεδο διαγνωστικό, θεραπευτικό και προληπτικό, μεριμνώντας για τη βέλτιστη κλινική κατάσταση και την σωματική υγεία τους, ενώ δεν άργησε και η συνεργασία με το ATHENA Organization, ήδη από τη σύστασή του, όπου ενισχύει με την εμπειρία του όλες τις εκφάνσεις των προγραμμάτων Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του οργανισμού.

Ο Γιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, που ειδικεύεται στον σακχαρώδη διαβήτη, τα νοσήματα του μεταβολισμού, την παχυσαρκία, την πρόληψη της γήρανσης, καθώς και με τον ωτοβελονισμό και την ωτοθεραπεία γενικότερα.

a
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
Μέλος Γενικής Συνέλευσης

Φροντίζουμε τον άνθρωπο και κινητοποιούμαστε ενεργά για την ποιότητα ζωής του!

a
ΡΑΝΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλος Γενικής Συνέλευσης – Διευθύντρια Προγραμμάτων και Ανάπτυξης

Αποτελεσματικότητα σημαίνει παραγωγή κοινωνικής αξίας μέσα από τη συλλογικότητα!

Η Ράνια είναι Κοινωνική Επιστήμων. Από το 2010 έως σήμερα είναι η Υπεύθυνη Σχεδιασμού & Υλοποίησης Κοινωνικών Προγραμμάτων του «Θάλπος – Ψυχική Υγεία», των οποίων η κοινωνική αξία ενίσχυσε περισσότερους από 800 ανθρώπους στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της απασχόλησης, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ένταξης. Ως άμεσα ενασχολούμενη στον Τρίτο Τομέα έχει αποκτήσει πολύτιμη γνώση και πολυετή εμπειρία σχετικά με τις δυνατότητες, καθώς και τις ανάγκες του χώρου της Κοινωνίας Πολιτών.

Από το 2018, είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ATHENA Organization ενώ εξακολουθεί να είναι στη μπροστινή γραμμή του οργανισμού, αξιοποιώντας την εμπειρία της και σχεδιάζοντας τα προγράμματα του ATHENA Organization, πάντα οδηγούμενη από την αξία που προσδίδουν οι άνθρωποι, την καινοτομία και τη δύναμη της συνεργασίας.

Η Ράνια είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος.

Επικοινωνία

ATHENA Organization

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία.